May 23, 2012

Pastrav cu sos- la cuptor - si cartofi noi - la tava -

Pentru 2 persoane

- 2 pastravi mari sau 4 mici
- 2 capatani usturoi verde sau 1 capatana usturoi uscat
-1 ceapa uscata sau 4 cepe verzi - cu frunze cu tot -
- o legatura de patrunjel
- sos de rosii - appx 200 gr *sos, nu suc, pentru ca sucul e prea lichid
- 1 ardei gras mare
- o lamaie

-----
- 300 gr cartofi noi, mici
- 1 legatura marar
- 50 gr unt

(click pe imagine pentru a se mari)

Se toarna 1/2 din sosul de rosii in tava. Se adauga pestii spalati si sarati *in interior se sareaza*. Se adauga ceapa, usturoiul si ardeiul taiate cum iti e mai usor. Se pun cateva bucatele de legume si in peste. Se pune restul de sos de rosii deasupra. Se pun si cateva rondele de lamaie.Se baga la cuptor la 150 grade (foc mediu) pentru 30-40 minute. Cu 5 minute inainte sa fie gata se adauga verdeata. Cand se servesc se poate pune suc de lamaie deasupra.

Cartofii spalati si necuratati de coaja se pun in tava. Daca sunt mari, se taie pe jumatate. Se toaca marunt mararul si se pune peste - se poate pune si spre sfarsit, cand cartofii sunt gata, depinde de preferinte -.  Se dau la cuptor, la foc mediu - 150 grade - timp de 40-50 de minute.

No comments:

Post a Comment