E cald, e mazare... e supă cremă de mazăre și câteva rude de-ale ei.
- 500 gr mazăre
- 2 morcovi mari
- trei cepe mici/o ceapă mare
- un ardei capia
- o mana de fasole verde
eu o aveam prin congelator, de asta am pus-o, dar nu e necesar sa mergi in piata si sa zici - vreau si eu o mana de fasole verde -
Le fierbi bine, bine, bine.
Le pui în blender, adaugi si putină apă în care au fiert. Poti pune si frunze de mentă, dacă ai câteva. Eu mi-am adus mentă din grădină și o cresc în bucătărie, astfel încât am început să pun mentă la... aproape orice.
Când sunt gata, torni frumos într-un bol, pui smântână pe deasupra - nu trebuie sa pui pe margini cum am pus eu, of course :D - poti pune verdeata si ceva legume tocate, taiate cubulete, fasii.
Te pui pe mancat.
Daca ti-e lene sa mananci cu lingura, fa-o mai subtire si o poti bea.
OF COURSE, poti face si cateva crutoane, in trei minute. Tai ăaine cubulete, pui niste ulei de masline in tigaie, pui cubuletele, le intorci pe toate partile pana se rumenesc si voila!
No comments:
Post a Comment